Problems with PHP5+MySQL5

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary.  Now with pictures!

Threaded View
I just switched from php v4 and mysql v4 to  v5 for both.    In
both cases, php is running as an apache 1.3 load module.

However, some utility programs that have worked for more than a
year under v4 are now dragging their tails and stalling out
("waiting for localhost...").  There's no obvious reason for it,
since mysql works fine from its own commandline prompt

Is anyone else having a similar problem?  I've begun to wonder
whether dropping support for v4 next week isn't premature.

Re: Problems with PHP5+MySQL5

Puzzled wrote:
Quoted text here. Click to load it

Alas, yes. Not with my own PC, but a colleague of mine had this problem.  
I cannot say what the solution was, however. I think he rolled back  
PHP4. First of all, in my situation, I had successfully migrated to PHP5  
and MySQL5 and we compared our setups. We could not find what was wrong.  
The funny thing was that some sites worked, and others just remained  
"dead" like you described.

Off course, first thing is to turn on all errors and notifications in  
your PHP.INI. Look in the Apache logs as well for errors.

If your sites will still not run, they may run partly, until they  
encounter something. I'm afraid you will have to do some  
hard-way-debugging (injecting echo statements into your code) to see  
what statement causes the trouble.

Oh, and double-check (phpinfo-function) if PHP is using the same PHP.INI  
you think it is using. The CGI and CLI versions have separate settings.

Good luck!

Site Timeline