FAQ 9.2 My CGI script runs from the command line but not the browser. (500 Server Error)

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary.  Now with pictures!

This is an excerpt from the latest version perlfaq9.pod, which
comes with the standard Perl distribution. These postings aim to
reduce the number of repeated questions as well as allow the community
to review and update the answers. The latest version of the complete
perlfaq is at http://faq.perl.org .


9.2: My CGI script runs from the command line but not the browser.  (500 Server

    Several things could be wrong. You can go through the "Troubleshooting
    Perl CGI scripts" guide at


    If, after that, you can demonstrate that you've read the FAQs and that
    your problem isn't something simple that can be easily answered, you'll
    probably receive a courteous and useful reply to your question if you
    post it on comp.infosystems.www.authoring.cgi (if it's something to do
    with HTTP or the CGI protocols). Questions that appear to be Perl
    questions but are really CGI ones that are posted to comp.lang.perl.misc
    are not so well received.

    The useful FAQs, related documents, and troubleshooting guides are
    listed in the CGI Meta FAQ:



The perlfaq-workers, a group of volunteers, maintain the perlfaq. They
are not necessarily experts in every domain where Perl might show up,
so please include as much information as possible and relevant in any
corrections. The perlfaq-workers also don't have access to every
operating system or platform, so please include relevant details for
corrections to examples that do not work on particular platforms.
Working code is greatly appreciated.

If you'd like to help maintain the perlfaq, see the details in

Site Timeline