Can't Bootup with Two Raids

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary.  Now with pictures!

Threaded View
have a system with an oboard RAID which right now only has a Raptor with
system partition set on it.
I configured this array to be my boot array.

I also have a PCI Raid card which i use for my two other Sata Seagate
drives. They are not raided either i just
use the card to connect them to the computer since i don't have enough sata
ports onboard.

with only the Raptor drive attached to the onboard Raid the system boots up
just fine, even if the PCI RAID
card is in. However when i attach any of the Seagate drives to the PCI card
the system doesn't boot.
I get a variety of messages such as "PCI Device is listening" "ESCD updated
successfully" or "Press any key to
reboot the system" but the bottom line is that system won't boot.

Also if i bootup the system and then hotconnect the drives to the PCI card
everything is working fine. The system
hangs for a while and then recognizes the drives. I don't know if it's a
conflict with IRQ's or something else that
i need to change in the BIOS. Should i disable the PCI ports which are empty
anyway except for the one with
the RAID card.

The motherboard is Asus P4P4
the PCI RAID card is Rosewill RC209

In the BIOS i of course enable the onboard Sata to be the first thing off
which to boot

Thanks a bunch for all the advise.

Re: Can't Bootup with Two Raids

Quoted text here. Click to load it

I think that you have an incompatibility between the mainboard and
card BIOS bootcode/ If you attach all drives after booting to
to the card, the bootcode on it never runs.

Other than BIOS updates (mainboard and/or card) or getting
a different mainboard or card, I do not see any easy
solution. Of course you may try things like moving
the card into a diffferent slot or the like.


Site Timeline