Re: ZoneAlarm: browser lag on 1st Web access

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary.  Now with pictures!

Threaded View
On Sun, 04 Mar 2007 02:50:48 -0700, Timothy Daniels  

Quoted text here. Click to load it

Doesn't the new security suite use Kaspersky as the antivirus?  If so,  
that's most likely the reason for the lag, although I don't understand why  
it doesn't happen on every page.  All I know is that, when I trialed  
Kaspersky, my websurfing speed slowed down considerably.  The problem is  
all the security stuff scanning web pages for possible malware before  
allowing the connection.  My NOD32 AV does the same thing, but is  
lightning quick.  However, I used Zone Alarm free (without the additional  
scanners) and my browsing speed was much slower than it is now using the  
old Kerio 2.1.5.  That's one of the main reasons I don't run suites - they  
seem to take more resources and slow down your system rather than using  
separate apps.  Are you trialing ZAS or have you purchased it?  If you're  
just trialing, there are other setups that are just as effective, cheaper,  
and cause much less drag on your system.

--
Posted via a free Usenet account from http://www.teranews.com


Re: ZoneAlarm: browser lag on 1st Web access

"Bullseye" wrote:
Quoted text here. Click to load it


    I have no problem with "surfing".  It's just the 1st web
connection after startup of the PC that has the delay.

*TimDaniels*

Re: ZoneAlarm: browser lag on 1st Web access

Timothy Daniels wrote:

Quoted text here. Click to load it

Which OS and how much RAM? How many programs do you usually have running?

Site Timeline