Embedding flash problem

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary.  Now with pictures!

Threaded View

I'm redesigning a website at the moment and have hit upon a problem. I
have the following piece of code (which is lifted from the original HTML

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://active.macromedia.com/flash2/cabs/swflash.cab#version=2,0,0,0 "
width="343" height="232" align="middle">
<param name="SRC" value="flash/movie.swf">
<embed src="movie.swf"
pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download /" width="343"
height="232" align="middle">

(sorry about the word wrapping)

On the original website it works fine (you can see it at
http://www.smmp.salford.ac.uk/dixonpeters ). If I move the files where they
are stored to anywhere other than where they currently are, the embedded
bits don't work.

Is this more likely an Apache problem or something else and is this the
correct way to embed a flash movie (or any other media such as a real file



Re: Embedding flash problem

Quoted text here. Click to load it

Look at these two lines.

Quoted text here. Click to load it

Browsers that use the MS-mangled-<object> will look for the movie.swf
file in the flash directory whilst browsers that use the
never-standard-<embed> will look for the movie.swf in the same
directory as the html page. Is the movie.swf file in both locations on
the orginal?

Quoted text here. Click to load it

Can you post a URI to the new site where they don't work?

Quoted text here. Click to load it

Have a read of http://www.alistapart.com/stories/flashsatay /


"My theories appal you, my heresies outrage you,
 I never answer letters and you don't like my tie."  - The Doctor

Re: Embedding flash problem

Steve Pugh wrote:
Quoted text here. Click to load it

I can second that recommendation. Very valuable information on that page
that has saved me a lot of time, effort, and frustration.

Nicolai Zwar

Site Timeline